The Photography Network - PictureSocial

I had some big performance problems after installing Lion with Aperture 3. I noticed also that this was reported on the Apple support blogs and elsewhere. My fix was a re-install of Lion which I ran overnight. 

 

After the second install all of the performance and memory leak type problems went way. Longer description of fix here: 

 

http://rashbre2.blogspot.com/2011/08/fixing-aperture-performance-by...

 

Posted in case anyone else affected. 

Views: 9

Replies to This Discussion

I too experienced issues in Aperture 3 after the Lion upgrade.  My problem ended up being video files that were mixed in with certain libraries in Aperture.  This took days of trouble shooting but once I located and removed all 36 video clips from the Aperture library all was perfectly fine.  I was able to boot Aperture while holding the Shift key and did not experience the issue, this led me to the video files as a potential culprit.  I did not reinstall Lion and so far Aperture is working perfectly (without any videos).

 

Hope tis helps someone.

Interesting, I also have a few videos in Aperture although since the (overnight0 reinstall of Lion all seems to be OK.

RSS

Deal Ending Soon!

Latest Activity

Rueben Olivas commented on Rueben Olivas's photo
Thumbnail

Paddleboarding in Tumon Bay, Guam...

"That water where that paddle boarder is at is only about 3-4 ft. deep Phil."
1 minute ago
Rueben Olivas commented on Rueben Olivas's photo
2 minutes ago
Florica Topa liked vicky c's photo
30 minutes ago
Florica Topa commented on vicky c's photo
Thumbnail

tiny flower

"excellent"
30 minutes ago

Free Photography Tips

We offer free daily photography tips for all experience levels. Click Here to Subscribe Now!.

© 2014   Created by PictureSocial.com.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service